ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджетна комісія облради сьогодні вирішить долю проміжних виборів

|

Сьогодні 13 лютого о 14.00 пройде засідання бюджетної комісії Львівської обласної ради, на якому депутати будуть вирішувати чи потрібні вибори у Львівській області взагалі.

Як інформує прес-служба Львівської ОДА, обласна адміністрація в межах своїх повноважень у повному обсязі забезпечила виконання всіх заходів, які не потребують фінансування.

Крім цього, уточнено та надруковано списки виборців на кожну з майже 300 виборчих дільниць, підготовлено приміщення для голосування та передвиборчої агітації. Збережено з минулих виборів 1500 кабінок, 2 тисячі прозорих скриньок. Забезпечено опалення приміщень, передано техніку, обладнання, місця для передвиборчої агітації, охорона приміщень та заходи щодо охорони виборчої документації. Все було зроблено. Виборець мав би лише прийти на виборчу дільницю розписатися у списку та отримати виборчий бюлетень.

“Все було зроблено крім друку бюлетенів. Відповідно до Закону України, лише Львівська обласна виборча комісія мала б надрукувати бюлетені, але грошей на це не немає. Депутати відмовилися навіть розглядати це питання. Що буде з виборами у Львівській області, зрозуміємо вже сьогодні після засідання комісії” – зазначено у повідомленні прес-служби.

У Львівській ОДА вказують, що “неможливо притягнути до кримінальної відповідальності всіх депутатів обласної ради, які не виконують законів та Конституцію України”, а відповідальність може бути лише моральна перед виборцями яких позбавили  права обирати та бути обраними в  органи влади.

Після того, як 7 мажоритарників стали депутатами Верховної Ради, майже чверть виборців області залишилися без депутатів в обласній раді.

За даними ЛОДА, в кожній області після виборів  депутатів Верховної Ради проводяться довибори, тільки на Львівщині їх не провели у визначений термін.

За рішенням обласної територіальної виборчої комісії вибори призначено на 7 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *