ОСТАННІ НОВИНИ

Захист вдови Гонгадзе оскаржив вирок Пукачу

|

Потерпіла сторона не задоволена вироком екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, повідомляють Коментарі.

Як передає «Інтерфакс-Україна», представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Печерського районного суду про довічне ув’язнення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

В Україні довічне ув’язнення – максимальна міра покарання, однак потерпіла сторона вважає, що досудове і судове слідство по даній справі було проведено не в повній мірі, а у вироку Пукачу є істотні правові прогалини.

«Скарга стосується тільки неповноти встановлення мотивів злочину. Я вважаю, що суд правильно встановив обставини злочину і призначив відповідне покарання», – сказала Теличенко.

Вона також повідомила, що потерпілий Олексій Подольський також оскаржив вирок Пукачу. За словами Теличенко, в апеляції Подільського мова йде про те, що Пукач не просто застосовував до нього силу, але і катував, а Печерський райсуд не вказав цього в своєму вироку.

Також адвокат припустила, що апеляція, найімовірніше, буде розглянута через 2-3 місяці.

Нагадаємо, що 29 січня Печерським районним судом Києва Олексій Пукач засуджений до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відразу після винесення вироку, захисники вдови Георгія Гонгадзе Мирослави Гонгадзе заявили, що подаватимуть апеляцію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *