ОСТАННІ НОВИНИ

Закоханим львів’янам заспіває етногурт «Ойкумена»

|

Дебютним альбомом «Чи ти мене любиш?» закоханих привітає український етногурт «Ойкумена». У четвер, 14 лютого, о 19:00 год в Міському палаці культури імені Гната Хоткевича відбудеться концертна програма Свята любові на Валентина. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Засновник бандурно-перкусійної музичної течії, український етногурт «Ойкумена» готує концерт до Дня закоханих. Святкова програма включає презентацію дебютного альбому «Чи ти мене любиш?», авторські та народні пісні у незвичній етно-обробці та красива сучасна українська поезія. Також виступатимуть гості концерту – гурт автентичного співу «Коралі».

«Ми святкуємо вже другу річницю нашої творчої діяльності. Тому вирішили до цієї події присвятити презентацію свого дебютного альбому «Чи ти мене любиш?». Це назва однієї з музичних композицій, які увійшли до першої збірки. Оскільки тематика у нас любовна, то пісні також про кохання, переважно із позитивним закінченням. Ми намагаємося тримати у музиці позитивний настрій, щоб слухачеві було приємно, щоб він отримував задоволення. Музика у нас переважно весела, бадьора, тому що ми поєднуємо непоєднуване в інструментах: бандуру і барабан.

На концерті ми розіграємо диски із дебютним альбомом. А ще відвідувачі зможуть отримати подарунки. Це будуть такі невеличкі передбачення на папірцях, і, може, наприкінці концерту хтось сформує пару. Ми хочемо допомогти з’єднати закохані серця», – розповідає Олена Коссак, художній керівник гурту.

«Ми не обмежуємося лише музичною діяльністю. Тобто, пропагуємо українське слово не тільки у музиці. Ми ведемо невеличку поетичну спільноту у соціальній мережі «Вконтакті» і плануємо розширюватись. Спільнота об’єднує 400 поетів з усієї України. Це переважно молоді автори, ми намагаємось їм допомогти і якось їх підтримати. Деяким з них ми запропонували представити свої літературні доробки на тему кохання на нашому концерті 14 лютого. В перервах між піснями ми вводитимемо вірші. Тобто, ми хочемо зробити вечір цікавої інтелектуальної творчості», – говорить Тарас Приведа, учасник гурту.

Програма концерту особливо зацікавить поціновувачів сучасної акустичної етно-музики, бандури та української пісні. Захід відбудеться за підтримки керівництва Міського палацу культури імені Гната Хоткевича.

«Цей концерт відбудеться у рамках проекту «Побачення зі Львовом». Цей проект існує у Палаці культури вже понад 10 років. Метою є підтримка діяльності палацу завдяки працівникам, діячам культури, гуртам, окремим виконавцям, поетам, письменникам, оркестрам та іншим. Проект реалізовувався у різних формах, і цей концерт буде ще одним доповненням. Я дуже тішуся, що гурт «Ойкумена» погодився бути членом команди нашого палацу. Думаю, ми багато що зможемо зробити разом. Є гарні перспективи, і ми зі свого боку будемо підтримувати цей колектив і його діяльність. Щодо концерту, то я абсолютно переконаний, що 14 лютого буде чудовий вечір, завдяки енергії учасників гурту», – зазначає Ігор Мартиненко, директор Львівського міського палацу культури ім. Гната Хоткевича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *