ОСТАННІ НОВИНИ

Нові тарифи обґрунтовані, наполягає Велійка

|

Економічне обґрунтування нових тарифів підтверджено розрахунками. Тарифи пораховано згідно методики затвердженою міністерством інфраструктури. Про це в коментарі «Львівському порталу» повідомив голова Львівського обласного осередку Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Іван Велійка.

«Згідно з цією методикою, вартість тарифу коливається від 2 грн 75 копійок до понад 4 гривень. Тобто тригривневий тариф, про який йде сьогодні мова, середній тариф по всіх маршрутках Львова», – сказав І. Велійка.

Окрім того, він уточнив, що перевізники не страйкуватимуть і не заявляли про страйк, вони просто не виконуватимуть збиткових рейсів.

«Перевізники не виконуватимуть тих рейсів, що не покривають витрати на пальне та виплати заробітної плати. Зараз рентабельність роботи громадського транспорту у вечірній і обідній час є збиткова. Тому ми змушені шукати шляхи вирішення витратної частини, яка на сьогоднішній день просто душить транспортні підприємства», – сказав він.

Також транспортник повідомив, що у координаційному комітеті розуміють, що перевізники створюють дискомфорт для людей. «Ми просимо вибачення, але, мабуть, кожна людина розуміє, що якщо пальне подорожчало у два рази, то вартість не може залишатися на попередньому рівні, як була два роки тому. Жодна людина не хоче платити більше, але підсвідомо вона розуміє, що від цього подітись немає куди» – говорить він.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що перевізники не мають морального права піднімати тарифи.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *