ОСТАННІ НОВИНИ

Букмекери пророкують престол Папі-африканцю

|

Зречення глави Римсько-Католицької церкви ознаменує собою не тільки завершення ери незрівнянного німецько-польського дуету, який керував Церквою з 1978 року, але й «її прощання з Європою»

Про це пише «InoPressa», посилаючись на Die Welt.

Як зазначає італійське спеціалізоване агентство Agipro News, в британських букмекерських конторах найбільше ставлять на кандидатів з Африки, Італії та Канади. Явними фаворитами «папських» перегонів є нігерієць Френсіс Арінзе, уродженець Гани Пітер Терксон і канадець Марк Велле.

Також ставки приймаються на ім´я майбутнього намісника Бога на Землі – особливою популярністю користуються Пітер, Пій, Іоанн Павло і Бенедикт.

Нагадаємо, 12-го лютого Бенедикт XVI оголосив на консисторії у Ватикані про своє рішення зректися престолу, пояснивши, що через похилий вік його сил «більш не достатньо для належного виконання служіння св. Петра».

За рішенням Бенедикта XVI, режим «вакантного престолу» у Ватикані буде оголошено в 20.00 (21.00 за Києвом) 28 лютого. Разом з Папою підуть і всі, з ким він разом працював – префекти, міністри і глави конгрегацій. Єдиною духовною особою, якій судилося залишитися на посаді, є великий пенітенціарій Католицької церкви і глава Суду Ватикану кардинал Монтейру де Каштру.

Конклав кардиналів, який обере нового Папу Римського після залишення посади Бенедиктом XVI, збереться в березні 2013 року.

Залишок років Бенедикт XVI проведе в монастирі на території Ватикану в молитвах, роздумах і роботі над книгами.

12-го лютого стало відомо, що менше трьох місяців тому Папа переніс операцію на серці в римській клініці Пія XI.

Бенедикт XVI очолив Римо-католицьку церкву в 2005 році. Він став 265-м Папою Римським і найстаршим за віком на момент обрання з часів Папи Климента XII, який був обраний в 1730 році. Йозеф Алоїз Ратцінгер народився 16 квітня 1927 року в селищі Маркель ам-Інн у Баварії в родині поліцейського.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *