ОСТАННІ НОВИНИ

На митниці “мертво” стоять 30 гуманітарних вантажів - Хміль

|

Народний депутат України Михайло Хміль обурений бездіяльністю Кабінету Міністрів України щодо розмитнення гуманітарних вантажів. Депутат невдоволений непомірними штрафами, які уряд через власні помилки хоче покласти на плечі громадських організацій і установ, що займаються соціальними проектами. Про це повідомила прес-служба нардепа.

«Сьогодні лише на Львівській митниці «мертво» стоїть 30 гуманітарних вантажів, більшість з яких мала надійти в сиротинці, інвалідам ще до свята Миколая, – каже народний депутат Михайло Хміль. – Ці вантажі не можна розмитнити через припинення роботи комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабміні. Саме ця комісія, керівником якої є міністр Королевська, образно кажучи, «благословляє» на звільнення від сплати мита за гуманітарний вантаж, – продовжує парламентар.

Зі слів Михайла Хміля, у депутатському зверненні він вимагає від урядовців не лише відновити роботу комісії, але й скасувати штрафні санкції, накладені Держмитслужбою на одержувачів гуманітарних вантажів.

«Хіба винна Олеся Саноцька та МГО «Оселя», яка допомагає бездомним, що гуманітарна комісія останній раз збиралася ще у листопаді минулого року? Чому «Оселя» та інші мають платити штрафи за невчасне розмитнення. В цьому їхньої вини нема. Нехай настільки зайнята Королевська заплатить за це з власної кишені, – наголосив народний депутат.

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *