ОСТАННІ НОВИНИ

Темпи інфляції в Україні в найближчі місяці будуть невисокі – експерт

|

Інфляція в лютому-березні може скласти 0,1-0,3%, що приблизно можна порівняти з показником січня. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр FOREX CLUB в Україні.

Як зазначає керівник центру Микола Івченко, в Україні традиційно в цей період темпи інфляції приблизно рівні до січневих. По-друге, ситуація на ринку продовольчих товарів залишається відносно стабільною, завдяки збільшенню кількості ринків і торговельних місць на них. По-третє, поточна монетарна політика НБУ також сприяє відносно невисокій інфляції.

«За підсумками 2013 інфляція в Україні може скласти близько 5%. Більш високим темпам зростання показника в цьому році буде сприяти очікуване прискорення економічного зростання на тлі поліпшення ситуації в Єврозоні, більш ліберальна монетарна політика НБУ в другій половині року, а також ймовірне підвищення цін на газ та послуги ЖКГ. Стримувати зростання інфляції будуть позитивні очікування щодо врожаю, а також збільшена конкуренція на ринку продовольчих товарів», – прогнозує Микола Івченко.   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *