ОСТАННІ НОВИНИ

Фаріон подасть до суду на комуніста, котрий відмовляється говорити українською

|

Голова підкомітету Верховної Ради України свободівка Ірина Фаріон готує судовий позов проти депутата-комуніста Зубчевського, який під час засідання Комітету з питань освіти і науки відмовлявся висловлюватися державною мовою. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода». Також мовознавець закликає депутатів опозиційних фракцій до подібної практики судових позовів у разі порушення статті 10 Конституції України з боку народних депутатів та решти державних посадовців.

Як вказано у повідомленні, вчора під час засідання Комітету з питань науки та освіти голова підкомітету з питань вищої освіти свободівка Ірина Фаріон звернулася до Апарату ВРУ з вимогою забезпечити їй переклад державною мовою висловлювань одного з депутатів. Як розповіла Ірина Фаріон, під час робочого засідання комітету представник комуністів Олександр Зубчевський застосовував у робочому спілкуванні іноземну російську мову і попри її вимоги дотримуватися Конституції України, знехтував ними.

«На засіданні комітету комуніст Зубчевський дозволив собі говорити іноземною російською мовою. На мої зауваження ця нахабна істота жодним чином не реагувала. Відтак я змушена була звернутися до Апарату Верховної Ради з вимогою забезпечити мені переклад. Таким чином сьогодні вперше в історії українського парламенту мені було забезпечено переклад державною мовою того, що блеяла ця тінь 1937 року.

Я подаватиму до суду на цього депутата, який брутально порушує 10 статтю Конституції України. Також закликаю усіх депутатів від опозиційних фракцій в разі необхідності звертатися до Апарату Верховної Ради  з вимогою забезпечувати їм переклад, а також ініціювати судові позови щодо осіб,  які брутально порушують Конституцію», – зазначила Ірина Фаріон.

Представниця фракції ВО «Свобода» вже скерувала керівникові Апарату Верховної Ради України звернення з вимогою забезпечувати переклад державною мовою виступів, запитань, реплік депутатів-комуністів Зубчевського і Дорохова під час засідань Комітету з питань освіти і науки.

Фото: Львівський портал 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *