ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова приїдуть двоє всесвітньо відомих письменників, що пишуть для дітей

|

«Видавництво Старого Лева» планує цьогоріч познайомити українських читачів із двома відомими світовими авторами, які пишуть для дітей.

Зокрема, як розповіла під час прес-конференції письменниця та головний редактор видавництва Мар`яна Савка, у травні спеціально на Львівський міжнародний дитячий фестиваль вони запросили англійського письменника Яна Вайброу, який є автором серії про пригоди Малого Вовчка, що вийшла у «Видавництво Старого Лева». «Дуже багато дітей починають розчитуватися саме на цих книжках», – зазначила письменниця.

А у вересні на Форум видавців завітає ще один відомий автор Джеремі Стронґ. «Ми вже досягли домовленостей, зараз уточнюємо програму, сподіваюсь, що для всіх дітей це буде великий сюрприз», – зазначила Мар’яна Савка.

Довідка

Ян Вайброу – англійський письменник та поет, автор творів для дітей, що народився у 1941 році в англійському Гіллендхемі. Ян Вайнброу – автор понад 60 книг для дітей, його твори перекладені на 21 мову і видані у 24 країнах. Один з найпопулярніших героїв Вайнброу – це Маленький Вовчик. Повісті про його пригоди перекладені на понад 12 мов світу, в тому числі й українську.

 Джеремі Стронґ – один з найвідоміших дитячих письменників сучасності. Він народився 1949 року у Лондоні. Після закінчення Йоркського університету працював учителем початкової школи. В 1991 покинув викладання і повністю присвятив себе письменництву. На сьогодні у світі вийшло близько сотні його творів. З них українською перекладено близько 10, зокрема, «Знамениті сіднички мого братика», «Вікінг у моєму ліжку» та «Мій тато і зелений алігатор». Усі книги вийшли у «Видавництві старого Лева».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *