ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині повністю відновлено подачу електрики

|

За повідомленням директора  Департаменту з питань цивільного захисту  Львівської облдержадміністрації Олексія  Титаренка,  станом на 18.00 5 лютого першочергові  роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації завершено. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«Електропостачання всіх постраждалих населених пунктів в цілому та кожного окремого домогосподарства в них, об’єктів життєзабезпечення, соціальної сфери та навчальних закладів відновлено. Бригади «Львівобленерго» у найближчі дні продовжуватимуть відновлення резервних ліній електропередач, що не впливатиме на електропостачання споживачів», – розповів О. Титаренко.

Він додав, що за попередніми даними збитки, завдані стихією господарству області, оцінено на майже 16 млн. гривень.

Нагадаємо, внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, мокрий сніг та ожеледь), через  сильне обледеніння дротів (товщина  стінки ожеледі становила до 29 мм, що значно перевищує допустиму нормативну величину запасу міцності дроту на стінку ожеледі товщиною 16-19 мм) та спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач в ніч з 21 на 22 січня та в подальшому були вимкнені: у мережах 35-110 кВ – повітряні лінії 35 кВ (8 ліній) та 110 кВ (10); у розподільчих мережах 6-10 кВ – повітряні лінії 6-10 кВ (144) та трансформаторні підстанції 6-10 кВ (1840).

Унаслідок цього було знеструмлено 422 населені пункти (372 повністю та 50 частково), зокрема у Бродівському, Буському, Городоцькому, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Радехівському, Сокальському, Яворівському районах та у двох населених пунктах, населення яких належить до територіальної громади м. Львова.

З першого дня виникнення надзвичайної ситуації обласна державна адміністрація спільно з районними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування постраждалих територій організували  роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха, безпосереднє керівництво якими здійснювали голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк та обласний і районні штаби керівництва з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду 2012/13 року.

У перші дні до ліквідації наслідків  надзвичайної ситуації було залучено 
понад 160 бригад та оперативних груп (понад 325 одиниць техніки та понад 
1000 осіб, близько 50 автономних джерел живлення).

Всього з початку ліквідації наслідків стихійного лиха розпилено  та видалено 4509 дерев, завдяки чому забезпечено доступ до пошкоджених ліній електропередач та створено умови для їх відновлення; безперешкодний рух по автомобільних дорогах загального користування.

Фото: прес-служба ГУ МНС у Львівській області 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *