ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд вирішив розмістити держреєстраторів у приміщеннях колишніх БТІ

|

Уряд прийняв низку рішень щодо належного функціонування системи органів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів України схвалив 4 лютого 2012 року. Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.

Документом, зокрема, передбачено, що місцеві органи влади облаштовуватимуть робочі місця державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно у приміщеннях, де до 1 січня 2013 року розташовувалися реєстратори бюро технічної інвентаризації.

Також рішенням Уряду передбачені заходи щодо збереження матеріалів технічної інвентаризації, реєстрових книг, а також архівних справ, що знаходяться в БТІ.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів, органам місцевого самоврядування рекомендовано передбачити для державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно з метою належного опрацювання ними запитів безоплатний доступ до матеріалів технічної реєстрації, реєстрових книг, а також архівних справ.

Окрім цього, Мінрегіону належить забезпечити безперебійну роботу Атестаційної архітектурно-будівельної комісії, розміщувати інформацію про осіб, які пройшли переатестацію, на сайті міністерства та організувати активну роз’яснювальну роботу щодо проведення професійної атестації відповідальних виконавців робіт з технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *