ОСТАННІ НОВИНИ

Microsoft подав проти українських підприємств позови на мільйон гривень

|

Український підрозділ IT-гіганта Microsoft подав до суду на суб`єктів господарювання, які користуються його неліцензійним програмним забезпеченням, а загальна сума позовів дійшла до позначки в мільйон гривень. Про це інформує Кореспондент.net. Компанія повідомляє про те, що в українських судах зараз є 12 позовів.

“Після нещодавньої перемоги в суді проти комунального підприємства Міжнародний аеропорт Ужгород (суд зобов`язав виплатити 66 тис. грн компенсації) юридичний представник Microsoft подав ще 12 позовів в українські господарські суди”, – наголошується в повідомленні.

У Microsoft Україна наголошують, що більшість порушників авторських прав – з Дніпропетровської області, зокрема це підприємства Дніпромотор, Укрбудпроект, Агропроменерго і ряд інших.

Раніше, коментуючи рішення Господарського суду Закарпатської області, яке зобов`язало Ужгородський аеропорт виплатити корпорації компенсацію за неліцензійне ПЗ, Microsoft Україна відзначила, що більше 70% програм в органах влади – піратські.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *