ОСТАННІ НОВИНИ

Зрив виборів на Львівщині вдарить по іміджу “Свободи”

|

Непроведення проміжних виборів до Львівської обласної ради може вдарити по іміджу ВО “Свобода”. Про це у коментарі “Львівському порталу” повідомив голова ЛОГО КВУ Роман Кошовий. 

“Думаю, що це однозначно може вдарити по іміджу партії. Як тільки це вийде на загальнонаціональний рівень, то одразу ж підуть заяви на кшталт – “Ви навіть вибори не можете провести”, “Донецьк вас постійно мусить годувати”,  “Стадіон не змогли збудувати самі, аеропорт не змогли, нічого не можете, тільки прапорами махати” – сказав експерт.

Водночас він наголосив, що  7 мільйонів гривень не є аж настільки непідйомними для обласного бюджету. Адже тільки на особистий піар кожного депутата в бюджеті закладено понад 10 мільйонів гривень, хоча, на думку, Р.Кошового, депутат не може роздавати на власний розсуд кошти всієї громади.

“Ще раз кажу,  коли він (депутат – ред.) на свій розсуд роздає  кошти з бюджету соціально вразливим верствам населення, то я не вважаю, це депутатська діяльність і він повинен це робити.  Свої гроші хай роздає, але гроші громади він не має права роздавати. Це не  його гроші. А на це передбачено понад 10 млн грн. І вони  є навіть для тих депутатів, яких сьогодні не можуть обрати” – сказав Р.Кошовий.

За його словами, склалося так, що політичну ситуацію намагаються арґументувати економічними чинниками.  За його словами, депутати навіть не проголосували за те, щоби рядок про фінансування виборів був в бюджеті області.  Р.Кошовий пригадує, що під час виборів 1998 року були прецеденти, коли за певні роботи розрахунок коштами відбувся аж за півтора року.

“Були прецеденти, коли за вибори оплачували через півтора року після їх проведення , це було в 1998 році. Але лише за рахунок  надання гарантійних листів можна було провести і друк бюлетенів і інші процедури. А  потім вже принагідно це компенсувати з різних джерел. Це просто необхідно було  проголосувати один рядочок в бюджеті, але воно навіть не було включено в проект бюджету” – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *