ОСТАННІ НОВИНИ

На Різдво у Львові хочуть влаштувати колядувальний рекорд

|

Рекорд наймасовішого колядування хочуть встановити на Різдво у Львові під час «Різдвяної містерії», інформують організатори акції. За їх даними, дійство триватиме на площі біля пам’ятника Адамові Міцкевичу з четвертої до 9 години вечора.

Розпочнеться «Різдвяна містерія» із традиційних зимових забав, популярних на українських вечорницях. Їх проводитимуть артисти знаного в Україні балету «Життя» під керівництвом Ірини Мазур. Вони ж розважатимуть львів’ян і численних туристів танцювальними майстер-класами, зокрема навчать давнього українського танцю «Метелиця», під час якого присутні на площі заведуть масовий хоровод. Запропонують публіці й поспівати у «колядоке» – замість популярного караоке. А на великому світлодіодному екрані, тим часом, транслюватимуть відеоподорожі у минуле – аби показати, як у Львові святкували Різдво у Середньовіччі, у ХІХ і ХХ століттях… 

А ще усі, хто 7 січня зберуться  на площі біля пам’ятника Адамові  Міцкевичу, долучаться до оригінального різдвяного флеш-мобу. Публіці, від малого до великого, роздадуть 1715 (!) дзвіночків – і запропонують усім миром задзеленчати так, щоб вигнати зі Львова усе зле і нечисте. Недарма у чарівну силу дзвонів українці вірили з давніх-давен. А під час святкування Різдва-2013 у Львові таким ритуалом ще й запалять традиційну різдвяну зірку. Не обійдеться «Різдвяна містерія» і без рекорду. За задумом організаторів масштабного святкування по-львівськи, чисельна публіка своїм багатоголоссям встановить рекорд на наймасовішу коляду.

А кульмінацією «Різдвяної містерії» у Львові стане презентація  першого в Україні однойменного різдвяного мюзиклу просто неба. Режисер-постановник святкового дійства – керівник балету «Життя», заслужена артистка України Ірина Мазур – взяла за основу для сценарію львівські вертепи 1930-40 років. Але осучаснила традиції – і «Різдвяна містерія» перетворилася на видовищне танцювально-театралізоване шоу із традиційними та авторськими колядками. Завдяки хореографічному лібрето на очах у публіки оживе різдвяна шопка. Дивуватиме мюзикл також несподіваними зірковими перевтіленнями. Так у сучасному вертепі «Голос країни» Павло Табаков зіграє Ірода, Наталка Карпа – чортицю, Лілія Ваврін – пастушка, Назар Савко – жида, Андрій Заліско – царя, а Олеся Киричук та Ірина Доля – ангелів. А артисти балету «Життя» за час мюзиклу змінюватимуть костюми понад десять разів: наприклад, з нечесті у почті Наталки Карпи перетворяться у військо при цареві Іродові.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *