ОСТАННІ НОВИНИ

Референдум щодо звільнення Тимошенко хочуть провести у квітні

|

Народний депутат Сергій Міщенко підтримує ініціативу “Батьківщини” про проведенню загальноукраїнського референдуму по декриміналізації 365 статті Кримінального кодексу, за якою засуджено Юлію Тимошенко. Про це УНН повідомили у прес-службі політика.

В свою чергу Міщенко закликав лідерів опозиції не затягувати із початком створення ініціативних груп для проведення референдуму й збору підписів.

“Сьогодні мільйони українців готові уже поставити свій підпис звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, тому потрібно не проводити корпоративи із шампанським, а почати реальні дії для боротьби з режимом, — зазначив опозиціонер. — Якщо заяви лідерів опозиції щирі, то ми можемо вийти на референдум щодо звільнення Тимошенко уже в квітні місяці”.

Також на переконання Міщенка, в найкоротший термін, якщо не буде внутрішнього саботажу, опозиція може зібрати більше 5 мільйонів підписів.

Як повідомлялося, депутати від “Батьківщини” Сергій Міщенко і Микола Томенко зареєстрували проект закону, який передбачає внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо врегулювання питань відповідальності посадових осіб, зокрема, декриміналізації статей у відношенні екс-прем`єра. Раніше опозиція неодноразово намагалася провести в Раді подібні законопроекти, але вони не набирали потрібної кількості голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *