ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді хочуть створити підкомітет із захисту прав українських трудових мігрантів

|

Заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції свободівець Олег Панькевич пропонує додати до відання цього комітету питання зв`язків з українцями в країнах Євросоюзу й захисту прав трудових мігрантів та створити відповідний підкомітет. Про свою ініціативу Олег Панькевич повідомив на першому засіданні комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, яке відбулося 26 грудня 2012 року, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

На думку народного депутата, заступника голови ВО “Свобода” Олега Панькевича, українська влада недостатньо дбає про підтримку зв`язків з українською діаспорою. “Контакти з українцями за кордоном у культурній, економічній, бізнесовій сферах дуже важливі, – зазначив він, – адже йдеться про близько 20 мільйонів осіб, які належать до нашої діаспори. На жаль, держава не надто переймається цими питаннями. Ще більше проблем із захистом прав трудових мігрантів, які переважно не мають підтримки від українських дипломатичних представництв, а також від влади держав, у яких перебувають, оскільки Україна не дбає про укладення відповідних угод з урядами європейських країн.

Необхідно формувати законодавство щодо трудових мігрантів, розробляти державні програми підтримки заробітчан, які передбачали б отримання освіти, соціальний захист, легальне працевлаштування”.

Олег Панькевич підготував проект постанови Верховної Ради про створення підкомітету з питань зв`язків з українцями в державах ЄС та захисту трудових мігрантів. Цей проект буде внесено на розгляд сесії парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *