ОСТАННІ НОВИНИ

Бродівська та Жовквівська райради відхилили бюджети

|

 Учора, 27 грудня, депутати Жовківської та Бродівської районних рад не проголосували за проекти бюджетів на наступний рік. Про це інформує прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Як вказано у повідомленні, проект бюджету Жовкіського району  містив значний дефіцит коштів на виплату першочергових видатків: брак 8 мільйонів гривень на освіту ,на  місцеве самоврядування – 10 мільйонів, охорону здоров’я – 2, 2 мільйони, культуру – 1,38 мільйона гривень. Окрім цього, значно завищена дохідна частина бюджету, яка не буде виконана навіть за найоптимістичніших прогнозів.

Місцеві свободівці запропонували переглянути показники районного бюджету  та виконувати бюджет 2013 року відповідно до процедури, передбаченої статтею 79 Бюджетного кодексу України «Особливості формування надходжень та здійснення витрат місцевого бюджету у разі несвоєчасного прийняття рішення про місцевий бюджет». Вони твердять, що в такому разі працівники бюджетної сфери району гарантовано отримуватимуть заробітну плату своєчасно і в обсязі не меншому, ніж у 2012

Також не ухвалили проект бюджету на 2013 рік депутати Бродівської райради.

Як вказано у повідомленні, депутати стурбовані ситуацією, яка склалася з формуванням місцевих бюджетів. Впродовж останніх років катастрофічно не вистачає коштів на найнагальніші потреби: заробітну плату, комунальні послуги, харчування в школах та медичних закладах, не кажучи вже про утримання бюджетних установ, проведення ремонтних робіт, заходів з енергозбереження тощо.При цьому в найкатастрофічнішому стані опинилися саме районні  бюджети, обсяг доходів яких зменшується.

Депутати райради вважають, що бюджетна система  України повинна бути змінена, органам  місцевого самоврядування необхідно надати більші повноваження, податки, які сплачує територіальна громада, повинні в основному залишатися на місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *