ОСТАННІ НОВИНИ

Обласний бюджет буде на рівні 5,4 млрд грн

|

Львівська обласна рада планує затвердити бюджет області по доходах та видатках на рівні 5, 429 млрд грн. Про це йшлося сьогодні під час бюджетних слухань в обласній раді.

 Як наголосив заступник голови Львівської облради Валерій П`ятак, ситуація з бюджетом не відрізняється чимось особливим – грошей є менше, аніж хотілося б і було би потрібно на розвиток області. Відтак депутатам і представникам ЛОДА слід зосередити увагу на пріоритетні напрямки і шукати шляхи для отримання додаткових надходжень.

 Натомість перший заступник голови ЛОДА Богдан Матолич назвав проект бюджету на 2013 рік стримано-обмеженим. Матолич наголосив, що бюджет буде збільшено на 248 мільйонів гривень порівняно з минулим роком, однак далі зьбільшувати дохідну частину не варто, бо це стане додатковим тиском на бізнес області.

 За даними начальника головного фінансового управління ЛОДА Олега Демківа, на освіту в бюджеті передбачено 3,739 млрд грн, охорону здоров`я 2,2 млрд грн, 2,5 млрд – на соціальні виплати сім`ям з дітьми , а на пільги та субсидії – 498 млн грн.

 Водночас структура видатків показує залежність бюджету від дотацій субвенцій з Києва. Адже власні податкові надходження становитимуть 1,13 млрд грн, дотації вирівнювання – 1,277 млрд, а субвенції – 3,138 млрд грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *