ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори до обласної ради під загрозою зриву - КВУ

|

Комітет виборців України занепокоєний ситуацією, що склалася з проведенням проміжних виборів до Львівської обласної ради, призначених на 27 січня 2013 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби КВУ.

“Згідно з чинним законодавством, Львівська обласна територіальна виборча комісія призначила проміжні вибори до Львівської обласної ради на 27 січня 2013 року. Виходячи з рішення Львівської обласної ТВК та Закону про місцеві вибори, 28 грудня повинен розпочатися процес реєстрації кандидатів для участі у виборах до Львівської облради. Однак на сьогодні не виділені кошти для проведення таких виборів” – вказано у повідомленні..

Відтак КВУ закликає центральну та обласну владу, Львівську обласну ТВК вжити всіх заходів для проведення проміжних виборів. Згідно з ч.1 ст. 60 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» фінансування проміжних виборів здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

З огляду на складну фінансову ситуацію в країні, КВУ вважає за потрібне переглянути бюджет проведення проміжних виборів до Львівської облради у бік його зменшення. КВУ закликає Львівську обласну раду передбачити відповідні кошти у бюджеті на 2013 рік для належної організації цих виборів.

КВУ вважає неприпустимим прийняття рішення про зменшення кількісного складу Львівської обласної ради. Згідно ч. 4. ст. 16 чинного Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» загальний склад обласної ради повинен забезпечувати рівне представництво районів, міст обласного значення, що входять до області.

Нагадаємо, за наслідками виборів до Верховної Ради України 7 депутатів обласної ради перейшли на роботу до Києва, а округи, які вони представляли, залишилися вакантними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *