ОСТАННІ НОВИНИ

Чверть українців все ще хоче бачити Януковича президентом

|

Понад чверть жителів України готові підтримати Віктора Януковича на президентських виборах, якби вони відбулися в найближчі вихідні. Боротьба за друге місце розгорнулася б між лідером фракції “Батьківщина”Арсенієм Яценюком і лідером партії “УДАР” Віталієм Кличком. Про це повідомляє  Gazeta.ua, посилаючись на  Інтерфакс-Україна.

Згідно з опитуванням, проведеним Центром соціальних досліджень “Софія” в першій половині грудня, серед респондентів, які мають намір прийти на вибори, за нинішнього главу держави Януковича готові віддати свій голос 25,8% українців, за Яценюка – 16,1% , за Кличко – 16,0%.

Лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока хотіли б підтримати на президентських виборах 7,8% респондентів, лідера Компартії України Петра Симоненка – 6,5%, народного депутата України (фракція “Батьківщина”) Анатолія Гриценка – 2,6%.

За лідера партії “Україна – Вперед!”, яка відтепер обіймає посаду міністра соціальної політики, Наталію Королевську виявили бажання проголосувати 1,3% опитаних, за екс-голову Верховної Ради, нині народного депутата 7-го скликання Володимира Литвина – 0,8% , за лідера руху “Український вибір”, колишнього голову адміністрації президента Віктора Медведчука – 0,5%.

Проголосували б проти всіх кандидатів 5,2% опитаних, не визначилися з відповіддю 17,4%.

Щодо участі в голосуванні на президентських виборах в найближчі вихідні наміри українців розподілилися таким чином: обов`язково (напевно) брав би участь у голосуванні – 48,4%, скоріше брав би участь – 26,8%, швидше не голосував би – 6,1%, не брав би участі в голосуванні -13,5%. Вагалися з відповіддю 5,2% респондентів.

Центр соціальних досліджень “Софія” провів опитування населення України з 6 по 17 грудня. Опитування проводилося в усіх адміністративно-територіальних одиницях України (24 області, АР Крим, Київ і Севастополь). Всього опитано 5004 респондента у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними характеристиками (стать, вік, тип населеного пункту та регіон проживання). Метод проведення опитування – індивідуальне інтерв`ю за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 1,5%.

Президентські вибори в Україні повинні відбутися в 2015 році.

Нагадаємо, Андрій Єрмолаєв з 2000 року – президент Центру соціальних досліджень “Софія” (Київ). У березні 2010 року указом президента України Віктора Януковича призначений директором Національного інституту стратегічних досліджень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *