ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники роблять усе можливе, аби уникнути черг на кордоні

|

Державна прикордонна служба України інформує, що наприкінці грудня цього року і в першій половині січня наступного року слід очікувати зростання майже в 2-2,5 рази потоку пасажирів та транспортних засобів у пунктах пропуску через кордон. Це обумовлено святкуванням новорічних та Різдвяних свят, а також закінченням річних комерційних контрактів на перевезення вантажів. Додаткове ускладнення обстановки можливе через погодні умови, погіршення яких, може призвести до збільшення ризиків переохолодження учасників міжнародного руху. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Прикордонне відомство робить все можливе, щоб на кордоні не виникали черги, а подорож людей була комфортною. З метою забезпечення ритмічності пропускних операцій у пунктах пропуску та створення комфортних умов для подорожуючих Держприкордонслужба ініціювала проведення низки координаційних нарад із залученням представників державних контролюючих служб та органів місцевого самоврядування. Були визначені заходи з підготовки пунктів пропуску до функціонування під час несприятливих погодних умов, роботи під час різкого збільшення пасажиро-транспортних потоків, облаштування окремих місць для обігріву громадян та стоянок транспортних засобів, а також надання допомоги особам, які зазнали лиха. Для завчасного отримання попередньої інформації стосовно переміщення через державний кордон організованих груп, у тому числі й дитячих, додаткових туристичних поїздів, автобусів та автоколон було залучено перевізників, туристичних операторів та адміністрації підприємств.

Окремо розглядалося питання пропуску через кордон вантажних автомобілів в пункті пропуску «Ягодин», що на Волині. Основна причина накопичення  вантажівок на цьому напрямку обумовлена погодними умовами та найкоротшим для більшості перевізників напрямком до Варшави. З метою стабілізації ситуації за зменшення часу для проходження контрольних процедур було вирішено збільшити кількість прикордонних нарядів, інспекторів митниці та представників інших контрольних служб в межах своєї компетенції, проведено зустріч з прикордонниками Польщі щодо уточнення технології пропуску для збільшення пропускних операцій під час новорічних та Різдвяних свят.

Державна прикордонна служба України ще раз звертає увагу громадян, які перетинатимуть у цей період державний кордон, на необхідність ознайомитись з порядком та особливостями перетинання державного кордону України для уникнення непорозумінь у пунктах пропуску.

Довідкову інформацію щодо порядку перетину державного кордону громадянами України, іноземцями та пасажирами з дітьми можна отримати на офіційному сайті Державної прикордонної служби України або за телефонам Служби Довіри, що працює цілодобово (044) 527-63-63.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *