ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 січня декларацію про доходи можна подати через Інтернет

|

З 1 січня 2013 року громадяни матимуть змогу заповнювати та направляти до податкової служби декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Розробку цього сервісу завершено, наразі йдуть останні тестування нової системи. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби України.

Для користування послугою платникові треба буде мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. І те, й інше надається, нагадаємо, безкоштовно.

На офіційному веб-порталі податкової служби вже з’явився спеціальний банер, у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків.

Створення декларації складатиметься з трьох простих кроків. Перш за все платнику пропонуватиметься обрати відповідну категорію – „фізична особа-підприємець” або „громадянин”, потім варіант збереження заповненої декларації у паперовому чи електронному вигляді. І вже після цього перейти безпосередньо до заповнення документу. Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилатиметься до податкової, або зберігатиметься для друку у паперовому вигляді.

Така новація, за прогнозами податківців, швидко стане популярною серед платників податків, адже позбавить їх необхідності відвідувати податкову для звітування. Оскільки подавати декларацію потрібно за місцем реєстрації, особливо зручним цей сервіс стане для тих платників, в яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання.

Цифровий підпис можна безкоштовно  отримати в акредитованому Центрі сертифікації ключів при ДПС та його регіональних представництвах, а саму програму вільно завантажити з веб-порталу податкової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *