ОСТАННІ НОВИНИ

У грудні випало дві місячні норми снігу

|

З початку грудня на території України випало більше двомісячної норми опадів. У Києві кількість снігу була рекордною за останні майже 150 років. Про це під час прес-конференції сказав начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

“За 21 день грудня було відзначено чотири періоди ускладнення погодних умов з великою кількістю небезпечних метеорологічних явищ. Це – 4-7 грудня у північних областях, 9-13 грудня у західних, північних та центральних, 16-17 грудня – на заході та 19-21 грудня на півдні та в Криму. Погодні явища були пов’язані з випаданням сильних снігів, налипанням снігу, шквальними вітрами. Станом на сьогодні небезпечні явища існують у південних регіонах – в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму. Швидкість вітру сягає 25-28 м/с, що перевищує критерії стихійного гідрометеорологічного явища. Також виникають снігові замети, хуртовини, в Криму сильна ожеледиця. За цей період випало 2-2,5 місячні норми опадів, у Києві перевищено їх рекордну кількість 1881 року”, – сказав М. Кульбіда.

За його словами, наразі у Криму та південних областях фіксують посилену швидкість вітру, який вже сьогодні вночі стихне. На Чорному та Азовському морях – підвищене хвилювання, можливе обледеніння суден. На річках України фіксують льодоутворення, товща льоду 3-15 см.

Нагадаємо, наприкінці грудня та на початку січня температура в Україні буде на 6-9 градусів вищою, ніж зазвичай. 
За словами М. Кульбіди, 22-23 грудня в Україні збережеться існуюча температура, а вже 24-25 почне теплішати. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *