ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні інвестори в Україні відмовилися вкладати свої гроші у гривні

|

Інвестори відмовляються  вкладати свої кошти у гривневій валюті, повідомляє американське видання  The Wall Street Journal у статті “Відсотки в українській гривні стають золотими”.

Побоювання інвесторів посилилися на початку цього місяця, коли Moody`s і Standard & Poor`s знизили кредитний рейтинг України фактично до “сміттєвого”, а переговори з МВФ були відкладені до січня.

Також інвестори занепокоєні поновленням на посаді прем`єр-міністра Миколи Азарова, тому що він виступає проти підвищення тарифів на газ для домогосподарських потреб, а це є однією з необхідних умов продовження співпраці з МВФ.

Як зазначає видання, перед інвесторами зараз не стоїть питання, чи буде падати гривня, їх цікавить, наскільки далеко зайде падіння і як швидко воно відбудеться.

“Як тільки ми побачимо, що Україна серйозно співпрацюватиме з МВФ, то одразу ж почнуться інвестиції”, – сказав менеджер інвестиційної компанії Aberdeen Asset Management пан Сабо, додавши, що інвестори мають бути впевнені в українській валюті, а не чекати якогось нового валютного вибуху.

Аналітики компанії Goldman Sachs очікують девальвації гривні приблизно на 30% у другому кварталі 2013 року, в той час як у Barclays прогнозують курсовий стрибок на 20%.

На думку експертів, укладання угоди з МВФ має вирішальне значення для поліпшення ставлення інвесторів до України.

Нагадаємо, що уряд затвердив план заходів щодо сприяння діяльності іноземних інвесторів. Відповідне розпорядження, розроблене Мінекономрозвитку України, прийнято 19 грудня 2012 року на засіданні Кабінету Міністрів України.

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *