ОСТАННІ НОВИНИ

Через будівництво на вул.Околичній, 10 виникли тріщини у сусідньому будинку

|

Як розповів директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів, через будівництво на вул.Околичній, 10 виникли тріщини у сусідньому будинку. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Інспекція держархбудконтролю мала  б відмінити дозвіл на будівництво і прийняти рішення про  те, щоб забудовник провів протиаварійні  роботи у будинку на вул. Околичній, 8. У цьому будинку виникла тріщина, його треба виводити з аварійного стану, треба розробити проект виведення будинку з аварійного стану, який передбачатиме певні заходи.

Міська рада, департамент містобудування не має впливу на будівництво, ми не можемо прийти перевірити роботи, перевірити креслення на відповідність проекту. Тобто, місто повноважень не має, але відповідальність несе», – розповів Андрій Павлів.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 14.11.2012 скасовано наказ департаменту містобудування від 06.09.2012 №141 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на проектування та будівництво громадянином багатоквартирного житлового будинку з підземними автостоянками та реконструкцією існуючого двоповерхового житлового будинку на вул.Околичній,10».

«Оскільки виконавчі органи Львівської міської ради не беруть участі у реєстрації та затвердженні декларації про початок виконання будівельних робіт і відповідно до діючого законодавства контроль за будівництвом покладено на інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, Франківську районну адміністрацію, а також на головного архітектора проекту, який несе відповідальність за відповідність проектної документації вихідними даними на проектування, вимогами державних стандартів, норм і правил, регіональним і місцевим правилам забудови (ст.26 ЗУ «Про архітектурну діяльність»), то департамент містобудування окремим листом інформував інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області згідно наданих їй повноважень про можливість призупинення будівельних робіт на вул.Околичній,10 відповідно до вимог чинного законодавства», – зазначили у департаменті містобудування ЛМР.

28 листопада 2012 у приміщенні Львівської міської ради проведено громадське слухання проекту будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземними автостоянками та реконструкцією існуючого двоповерхового житлового будинку на вул.Околичній, 10, де обговорено ряд проблемних питань піднятих мешканцями. За резолюцією громадських слухань буде створена погоджувальна комісія з участю представників ініціативної групи мешканців сусідніх будинків та приватних інвесторів будівництва житла щодо розгляду обставин і вирішення всіх проблемних питань, які склались навколо будівництва вказаного будинку.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *