ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині завдяки Мальтійській службі понад 4 тис дітей отримали іменні подарунки

|

На Львівщині завдяки Мальтійській службі понад 4 тис дітей отримали іменні подарунки

Мальтійська служба допомоги у співпраці з 15-ма молодіжними організаціями Львова провела чергову, вже 16-ту благодійну акцію «Святий Миколай — дітям з інтернатів». Акція тривала близько місяця. Зібрано понад 250 тис. грн., і більше 4 000 дітей отримали іменні подарунки. Про це повідомили у Мальтійській службі допомоги у Львові.

Цього року листи написали діти з 32 інтернатів та сиротинців Львівської області, діти, що проживають у будинках сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сім’ях Львівщини, також ті, що зараз перебувають у  кризових центрах матері і дитини та у дитячій виправній колонії.

Мальтійський св.Миколай піклується про вихованців інтернатів та сиротинців не лише 19 грудня, а й впродовж цілого року. За зібрані кошти під час акції 2011 року МСД вдалося замінити покрівлю в дитячому будинку сімейного типу, що згорів дотла; закупити будівельні матеріали та провести найнеобхідніші ремонти у Бориславському, Лівчицькому, Стрілківському інтернатах; замінити ще декілька десятків ліжок і матраців у двох інтернатах області; закупити найкращі дитячі книги, видані за останніх 10 років в Україні і поповнити бібліотеки в 4-ох інтернатах області новими якісними книгами на суму 40 тис. грн.

Мета акції за останні десять років не змінюється. Якщо 1996 року мальтійці ставили собі завдання допомогти св. Миколаю прийти до кожної дитини з інтернатів та сиротинців Львівської області і обдарувати увагою та бодай якимись подарунками, то тепер діти отримують персональні адресні подарунки за своїми листами, а Миколай продовжує працювати для знедолених дітей впродовж цілого року. Розпочинаючи з невеликих об’ємів і короткострокових планів лише на 19 грудня, з часом ця акція дала поштовх для вагомої праці в інтернатних закладах Львівщини. МСД почала здійснювати проекти по облаштуванню побуту дітей, що тут мешкають. Завдяки коштам, які збираємо до свята Миколая діти в багатьох інтернатах тепер мають можливість митися у теплому душі, не знайомі з туалетом на вулиці (станом на вересень 2012 р. міністерство освіти України стверджувало про існування на Львівщині понад 300 сільських шкіл з туалетами поза приміщенням!), сплять на якісних ліжках і матрацах…

Мальтійська служба допомоги дякує всім благодійникам і запрошує всіх охочих і надалі долучатися до важливої місії Святого Миколая і просить допомагати Чудотворцю приходити до дітей, що живуть не під батьківським дахом.

Подібні акції в Україні Мальтійські служби проводять також на Закарпатті та Івано-Франківщині, а побратими з-за кордону — в країнах Східної та Центральної Європи.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *