ОСТАННІ НОВИНИ

Зупинки у Львові обіцяють оголошувати лише українською

|

ТОВ «САТТРАНС НАВІГАТОР» надало роз’яснення стосовно тестування системи автоматичного оголошення зупинок на маршруті № 18. Відповідний лист-роз’яснення надіслано на ім’я директора ТОВ «Фіакр-Львів» Степана Коцана, інформує прес-служба Товариства.
««ТОВ «САТТРАНС НАВІГАТОР» розробив систему автоматичного оголошення зупинок для громадського транспорту на замовлення ТОВ «Фіакр-Львів», ТОВ «Успіх БМ» та управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради.
17-го грудня інженери ТОВ «САТТРАНС НАВІГАТОР» прибули до Львова з метою протестувати логіку роботи пристрою.
Для тестування було обрано маршрут №18, а назви зупинок були отримані з веб-ресурсу Google, які там вказані російською мовою.
Тестування було здійснено на одному з автобусів, який перевозив пасажирів по маршруту №18.
В цілому тестування пройшло успішно.
На питання одного з пасажирів «Чому оголошення зупинок відбувається російською мовою?», представники ТОВ «САТТРАНС НАВІГАТОР» заспокоїли пасажирів, що це тільки тестування роботи системи і у кінцевому варіанті реалізації усі зупинки будуть озвучені українською мовою. Пасажири такою відповіддю були задоволені.
Наразі система доопрацьовується, йде процес озвучування зупинок українською мовою і найближчим часом жителі міста Львова будуть задоволені новим сервісом громадського транспорту з автоматичним оголошенням зупинок державною українською мовою», – сказано у документі за підписом генерального директора ТОВ «САТТРАНС НАВІГАТОР» В.В. Кочевих.

Нагадаємо, кілька днів тому на одному з автобусів маршруту №18 вперше випробували обладнання для автоматичного оголошення зупинок. Пасажирів неабияк подивувало, що система «говорить» російською.

Цю ситуацію прокоментувала «Новому погляду» народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Фаріон: «Це навіть не може бути подумано про таке, щоб воно говорило російською мовою в наших маршрутках, особливо після того, коли на сесії Львівської обласної ради з моєї ініціативи проголошено пункт про відсутність будь-якого супроводу музичного в маршрутках і про наявність наліпок про заборону розмовляти по мобільному, не слухати музику і не курити. А тут ще якесь технічне говорило чужою мовою – ви що? Ми його  задушимо за п’ять секунд!».

Особливої пікантності цій ситуації надає той факт, що маршрут № 18 обслуговує фірма «Фіакр», співвласником якої є депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Євген Білінський. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *