ОСТАННІ НОВИНИ

Харчопереробна галузь Львівщини збільшила відрахування до бюджету майже удвічі

|

Індекс промислової продукції  виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у Львівській області за січень-листопад 2012 року порівняно з відповідним періодом 2011 року становить 108,8 %, – повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

За його словами, таких результатів вдалося досягти, в першу чергу, за рахунок зростання виробництва з перероблення та консервування овочів та фруктів в 2,4 рази; виробництва дистильованих алкогольних напоїв в 2,1 рази; перероблення чаю та кави на 32,2 %; продуктів борошномельно-круп’яної промисловості на 20,0 %; мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв на 13,9 %; виробництва напоїв 12%.

«За даний період реалізовано харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 8,8 млрд. гривень, що на 29,4 % більше, ніж за січень-жовтень 2011 року», – відзначив Р.Верещинський.

Він додав, що питома вага реалізованої продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в загальному обсязі реалізованої промислової продукції у Львівській області за січень-жовтень 2012 року становила 34,4 %. За цим показником галузь займає перше місце в переробній промисловості.

«Від підприємств харчової та переробної промисловості Львівщини до бюджетів усіх рівнів станом на 01 грудня 2012 надійшло 1,2 мільярда гривень, що на 86,8 % більше, ніж за аналогічний період минулого року», – підсумував Р.Верещинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *