ОСТАННІ НОВИНИ

До Свята Миколая діти-сироти отримають від міста одноразові виплати

|

Вже традиційно місто з нагоди свята Святого Миколая організовує ряд заходів для потребуючих дітей, аби подарувати їм відчуття феєрії, святкової атмосфери і потрібності ближньому. Управління соціального захисту, відповідно до розпорядження міського голови, виплачуватиме грошову допомогу (по 250 грн) для 408 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку в управлінні. На ці потреби з бюджету міста виділено 102 тис. грн. про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Водночас, управління соціального захисту спільно із мовною школою «Хелен Дорон» підготували безкоштовні заняття з вивчення англійської мови для діток 6-7 років. Так, впродовж усього семестру до літа, діти з потребуючих сімей безкоштовно вивчатимуть англійську мову. Заняття розпочнуться після свята Миколая.

«Цього року в організації свята потребуючим дітям ми пішли двома шляхами: залучення бюджетних коштів, у формі виплати матеріальної допомоги дітям, й залучення благодійників для проведення комплексу заходів акції «Подаруймо дітям радість»», – каже начальник управління соціального захисту ЛМР Наталка Федорович.

«Оскільки свято Миколая несе філософію любові до ближнього, ми звернулись до львівських благодійників з ціллю підготувати потребуючим діткам ряд розважальних заходів, аби хоч трохи відволікти їх від рутинного сьогодення. Так, в результаті спільних зусиль в рамках благодійного марафону «Львів соціальний» вдалось підготувати акцію «Подаруймо дітям радість», яка включає десяток заходів, без залучення бюджетних коштів.

Власне, заходи акції стартували з 8 грудня, й триватимуть до кінця цього тижня. Так, дітки вже побували на виставі «Снігова королева» у Львівському Цирку, переглянули мультфільм «Вартові легенд», який транслюється в мережі кінотеатрів «Кінопалац» й побували на виставі «Дон Кіхот» в Оперному театрі.

До проведення акції долучились: Львівський державний цирк, мережа кінотеатрів «Кінопалац», «Планета кіно IMAX», Львівський Національний Академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, Кондитерська фабрика «Світоч», видавництво «Скриня» та Львівський театр «Воскресіння», – розповідає начальник управління соціального захисту ЛМР Наталка Федорович.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *