ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати виявили махінації на «Львіводоканалі», які тягнуть за собою збитки у сотні тисяч гривень

|

Тимчасова депутатська комісія для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення виявила махінації з документацією на «Львіводоканалі», що тягнуть за собою збитки у сотні тисяч гривень для бюджету міста Львова. Про це 14 грудня 2012 року повідомив голова тимчасової комісії свободівець Андрій Яворський.

Як розповів депутат, до комісії надійшла копія дозволу, яку «Львівводоканал» надав приватній структурі для проведення скидів до каналізаційної системи міста. Проте дозвіл виявився підозрілим, адже його підписали люди, які на час його видачі ще не працювали на «Львіводоканалі». Про це повідомили у прес-службі Львівської міської організації ВО «Свобода».

«До тимчасової комісії надійшла копія дозволу, яку надав «Львіводоканал» приватному підприємству на скид стічних вод. Цей дозвіл дійсний від першого квітня 2011 року до 31 грудня 2012 року, і чомусь підписаний посадовими особами «Львіводоканалу» Степаном Пакіжем та Орестом Кузишиним. Хоча відомо, що на той час вони на водоканалі не працювали, так як Степан Пакіж очолив водоканал в кінці 2011 року, а Орест Кузишин очолює відділ контролю з водопостачання та скидів останні кілька місяців. Для того, щоб перевірити достовірність цього документу, відбулося виїзне засідання комісії на водоканал для звірки документів та отримання офіційно завіреної копії. І як виявилося, документи ідентичні, тобто це не фальшивка, а офіційний документ. Цей дозвіл може свідчити або ж про цілковиту безвідповідальність сьогоднішнього найвищого керівництва комунального підприємства, яке підписує все, що підпадає під руку, або ж про намагання вдатися до корупційних діянь, які тягнуть за собою збитки для міського бюджету у сотні тисяч гривень», заявив Андрій Яворський.

Свободівець також додав, що комісія звернулася й до відділу водозбуту, щоб з ясувати, чи виставляв водоканал цьому підприємству штрафні санкції і  як  виявилося, що так.

«Згідно з законодавством, з наступного дня, коли закінчується дозвіл на скиди привітній структурі, останній починають нараховувати штрафні санкції. Отримавши відповідь від відділу збуту, виявилося, що «Львіводоканал» таки виставив штраф цьому підприємству на суму, що практично сягає 150 тисяч гривень, яку ще й досі не сплачено. Тому виникає підозра, що вищезгаданий дозвіл було надано вже після нарахування штрафів підприємству та продатовано потрібним числом і підписано сьогоднішнім керівництвом, яке ще на той час не очолювало підприємство. Припускаю, що в таких діях може бути корупційна складова, яка тягне за собою збитки у сотні тисяч гривень для бюджету міста Львова. І це йдеться тільки про одне підприємство, а тому, зважаючи на велику кількість інших приватних структур, які скидають стоки у міську каналізаційну систему, то, вочевидь, таких зловживань можна виявити не на одну сотню тисяч гривень, а то й на мільйони. Вже наступного тижня ми збираємося провести прес-конференцію щодо підбиття попередніх підсумків роботи комісії, на якій буде озвучено ще чимало порушень у роботі водоканалу. Тому запрошуємо журналістів для широкого висвітлення ситуації. Про час і місце прес-конференції буде повідомлено вже найближчим часом», додав голова комісії Андрій Яворський. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *