ОСТАННІ НОВИНИ

Довибори до Львівської обласної ради перенесуть на наступний рік, стверджує депутат

|

Через брак коштів, довибори до Львівської обласної ради, швидше за все, перенесуть на кінець березня 2013 року. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради, член  фракції Народного Руху України Олександр Ганущин, посилаючись на Закону України “Про Державний Бюджет України на 2013 рік”, інформує прес-служба Львівської крайової організації  Народного Руху України.

«На те, що вибори перенесуть на весну наступного року опосередковано вказує кілька причин. Перша – занадто дорого можуть коштувати сім нових колег в обласній раді. Сім млн. гривень за сім нових депутатських мандатів  – це доволі дорого. Але найголовніша причина в іншому – відсутності власне самих коштів. Як випливає з дод. № 3 до проголосованого Верховною Радою України Закону України “Про Державний Бюджет України на 2013 рік”, обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів складає на всю державу аж … 19 млн. гривень», – зазначив О.Ганущин.

Окрім цього, політик наголосив на тому, що на рішення щодо проведення довибрів до місцевих рад, окрім фінансових, також, впливають і політичні чинники: «На додачу – ситуація у Центральній Виборчій Комісії після виборів. Чи буде там політичне рішення здійснити необхідні дії, вчинити необхідний розподіл видатків? Не переконаний.  Зрештою Львівщина не єдина де мали б відбутися проміжні вибори. Всі кошториси слід згрупувати, збити докупи, домогтися погоджень Мінфіну, зрештою, змін до Закону України “Про Державний Бюджет України на 2013 рік”, котрі полягатимуть у збільшенні видатків на вказану статтю. Фінансувати проведення виборів з місцевих бюджетів заборонено, та й звідки там такий ресурс?», – зазначає рухівець.

Зважаючи на це, Олександр Ганущин прогнозує, що найбільш імовірним часом проведення довиборів до місцевих рад, в тому числі, і до Львівської обласної ради, є весна наступного року. «Тому, прогнозую, що у режимі реального часу вибори відбудуться не 27 січня, а ближче кінця березня  2013 року», – резюмував політик.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *