ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

|

Ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України Михайло Козяр разом з курсантами та представниками влади Львівщини взяли сьогодні участь у Богослужінні та покладенні квітів з нагоди вшанування Дня ліквідатора Чорнобильської АЕС. До пам’ятного знаку «Героям та жертвам Чорнобиля» у Львові на вул. Морозній поклали вінок з квітами та вшанували загиблих хвилиною мовчання. Про це повідомляє прес-служба ЛДУ БЖД МНС.

«Подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, їх мужність, патріотизм, стійкість, самозречення в ім’я майбутнього назавжди залишаться в нашій пам’яті», – наголосив Михайло Козяр.

У ті дні у двобій з «атомним монстром» вступив загін курсантів-добровольців Львівського університету МНС під керівництвом викладача циклу пожежної тактики, нині полковника внутрішньої служби у відставці Михайла Судніцина. Вони проводили дезактиваційні роботи на технологічних майданчиках вентиляційної труби 3 і 4 енергоблоків ЧАЕС та скидали уламки радіоактивного графіту і урану в саркофаг реактора. Серед багатьох тисяч героїв-ліквідаторів є також нинішні працівники та ветерани нашого навчального закладу: В`ячеслав Кошеленко, Ігор Іванейко, Анатолій Антонюк, Олександр Гаврилко, В`ячеслав Кісіль, Артур Лебідь, Михайло Судніцин, Андрій Харчук, Орест Юренц і покійні нині Богдан Грицай та Іван Біленко. Саме завдяки мужності та самовідданості цих людей вдалося приборкати ядерну стихію.

Для курсантів та студентів провели ряд інформаційних годин та зустрічей з безпосередніми ліквідаторами аварії на ЧАЕС, розповіли про роль тодішніх курсантів та викладачів навчального закладу.

До 25-річниці Чорнобильської катастрофи на території Львівського державного університету безпеки життєдіяльності встановлено Пам`ятний знак випускникам, ветеранам та курсантам – Героям-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *