ОСТАННІ НОВИНИ

«Кохавинка» влетіла на мільйон за напис на туалетному папері

|

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала ПАТ «Кохавинська паперова фабрика» (селище Гніздичів, Львівської обл.) на 1 млн грн за поширення інформації, що вводить в оману. Про це повідомляється на офіційному сайті АМКУ.

Як встановив Комітет, фабрика поширила неправдиві відомості про споживчі властивості туалетного паперу під назвою «Кохавинка». Зокрема, на обгортці цієї продукції зазначалося: «антисептичний».

Розслідування показало, що фабрика, виробляючи продукцію згідно з відповідною технологією, не проводила додаткових розширених бактеріологічних та вірусологічних досліджень щодо наявності антисептичних властивостей готового туалетного паперу.

Як відомо, антисептика – це комплекс заходів, спрямованих на пригнічення росту або знищення мікроорганізмів на біологічних об’єктах. Антисептики застосовуються для обробки шкіри, зокрема рук, операційного поля, ран тощо.

У свою чергу, поширення неправдивої інформації призвело до введення споживачів в оману щодо антисептичних властивостей паперу.

Колегія Комітету зобов’язала ПАТ «Кохавинська паперова фабрика» припинити порушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *