ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пройшла акція “16 днів проти насильства”

|

З 25 листопада до 11 грудня 2012 року на Львівщині пройшла щорічна акція «16 днів проти насильства». Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Організаторами обласної акції, яка цього року проходила під гаслом “Від миру вдома – до миру в усьому світі”, виступили управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації та ГО “Західноукраїнський центр “Жіночі перпективи”.

У межах проведення акції було досягнуто основну мету – привернути увагу громадськості до проблем сімейного насильства, сприяти активізації діяльності громадських об’єднань та державних установ з метою протистояння насильству, захисту прав жінок в Україні та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

Протягом акції у співорганізаторстві з управлінням з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації було проведено навчальні тренінги та семінари щодо звернення уваги громадськості до проблеми торгівлі людьми та насильства в сім’ї, участь у яких взяли представники соціальних служб та органів місцевого самоврядування, відділів освіти, засобів масової інформації та інших структур та організацій, дотичних до вирішення проблем насильства в сім’ї та торгівлі людьми.

Заходи акції відбулися у 16 районах та містах Львівської області. Найбільшу кількість учасників зібрали заходи у містах Львів, Червоноград, Жовква, Стрий, Старий Самбір, Сокаль, Кам’янка-Бузька, організованих відділами з питань сім’ї, молоді та спорту відповідних районних державних адміністрацій.

Мешканці Червонограда, Жовкви та Стрийського району додатково змогли відвідати цикл тренінгів з гендерної обізнаності та гендерної чутливості.

Особливу увагу представники управління з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації було звернено на участь у заходах акції «новоспечених» соціальних працівників, які працюватимуть у віддалених селах, і потребують інформації, знань та фахової підготовки власне з питань сімейного насильства. Для них, в межах міжнародної кампанії «16 днів проти гендерного насильства» були проведені тренінги із запобігання та викорінення насильства в сім’ї.

У співпраці з громадською організацією «Самопоміч» в рамках спільного проекту «Взаємодія громади проти насильства: заходи безпеки, можливості підтримки і допомоги» працівниці ЗУЦ «Жіночі перспективи» 26 листопада взяли участь у брифінгу і потім продовж всієї кампанії провели 9 зустрічей із мешканцями м. Львова на теми «Як зберегти порозуміння в сім’ї?», «Твої права за кордоном», «Він і вона. Повага та рівність у всіх сферах» тощо.

Традиційно усі заходи акції супроводжувалися проведенням просвітницько-інформаційної кампанії та вуличної акції «Ця рука нікого не вдарить», під час якої волонтери управління з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації на вулицях міста розповсюджували інформаційні буклети щодо протидії сімейному насильству.

Відбулась також і мистецька акція гурту “Дор Хадаш”, юнаки та дівчата з якого не лише поширювали тематичні інформаційні матеріали з проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми та сімейного права, але й розповідали про види та форми насильства, закликаючи людей не бути байдужими до цього ганебного явища у суспільстві.

 

Міжнародна кампанія “16 днів проти гендерного насильства” ініційована першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. В межах акції відзначаються декілька важливих дат: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини, 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

 

На Львівщині акція проводилася відповідно до наказу управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації від 12 листопада 2012 року №59 на виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *