Львів`яни зменшили комунальні борги на три мільйони

|

За жовтень-листопад жителі Львова перерахували за комунальні послуги на 3 млн грн. більше, ніж суми виписаних рахунків, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«За листопад забезпечено  більше 100% коштів за житлово-комунальні послуги. Відповідно перераховано на наші підприємства для того, щоб вони могли здійснювати свою діяльність. Це дуже важливо, адже почалась зима і ми розуміємо, що збір коштів напряму залежить від тих послуг, які надають наші комунальні підприємства. Окрім того, за жовтень-листопад більше 3 млн грн. додатково перераховано на комунальні підприємства, тобто зменшується заборгованість», – повідомила Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики.

Водночас залишається 46 млн грн. заборгованості, яка є наростаючим підсумком за попередні періоди. Загальна сума заборгованості за водопостачання становить майже 4,2 млн грн. Борг львів’ян за утримання будинків та прибудинкових територій – 8,8 млн грн. І найбільше, понад 33 млн грн., мешканці повинні оплатити за теплопостачання.

У місті є 1058 мешканців, в яких є заборгованість більше, ніж 10 тис грн. на один особовий рахунок. Загальна сума їхньої заборгованості становить близько 20 млн грн., тобто майже 43% від суми загальної заборгованості по місту.

«З весни  районні адміністрації спільно  з ЛКП проводили роботу з мешканцями, в яких є заборгованість більше 3 тис грн. І якщо станом на 1 березня  таких боржників було 4,5 тис, то зараз  майже на 1 тис менше», – зауважила  Ірина Кулинич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *