ОСТАННІ НОВИНИ

Роботи в подвір`ї Палацу Любомирських припинено - Онищенко

|

Роботи із встановленням металевого каркасу, яку вело ТзОВ «Науково-технічна книга» у дворику пл. Ринок, 10, призупинені Галицькою районною адміністрацією. Про це сьогодні, 12 грудня, розповіла Zaxid.Net начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Вона розповіла, що там проводили замощення подвір’я і встановлювали металевий каркас, який не дотикається до стін будинку, але який є дуже масивним.

«Цей проект складний і він надходив в управління. Ми планували розглянути цей проект на науково-методичній раді. Але пізніше принесли лист-погодження з Міністерства культури. Ми скерували цей проект в ЛОДА, щоб розглянути на розширеній науково-методичній нараді», – розповіла Лілія Онищенко.  

ТзОВ «Науково-технічна книга» отримало погодження департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України  на проект влаштування накриття двору на пл. Ринок, 10. Проект розробило ТзОВ «Нарольський і партнери».

Вона зазначила, що це елемент благоустрою і відповідно необхідне погодження із Львівською міською радою. «Крім того потрібне сервітутне користування землі, бо це не є літній майданчик», – сказала Лілія Онищенко.

Вона розповіла, що також був припис департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України, щоб припинити роботи.

Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради звернуться в прокуратуру та міліцію з проханням вжити заходів для припинення будівельних робіт на території архітектури національного значення на пл. Ринок, 10.

«Цей будинок є пам`яткою архітектури, культури та історії, тому ми будемо говорити про нього лише в контексті збереження пам`ятки. Ми не можемо допустити її руйнування. Влада не є ворогом бізнесу, але бізнес повинен діяти в межах чинного законодавства», – розповів голова постійної комісії Львівської обласної ради Орест Шейка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *