ОСТАННІ НОВИНИ

Вболівальники-піротехніки коштували «Карпатам» 1,5 млн грн штрафу

|

13 уболівальників львівського футбольного клубу “Карпати” були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення правил поведінки на стадіоні цього року. Загалом у картотеці міліції є 68 проблемних фанів, повідомляє Gazeta.ua.

“Найпоширеніше порушення — використання піротехнічних засобів, – говорить прес-секретар обласної міліції Уляна Флишко. – За бійки фанів затримували востаннє ще у 2007-му. Тоді львів`яни билися з приїжджими полтавчанами та білорусами. Вирахувати порушника неважко.

На стадіоні встановлено багато камер, які фіксують все, що відбувається. Із затриманими проводять профілактичну бесіду, вносять їх у списки проблемних уболівальників, за якими ведеться особливий нагляд під час ігор.”

Цьогоріч “Карпати” сплатили 1,5 млн грн штрафу за використання уболівальниками піротехніки.

“Фани домовляються з керівництвом клубу наперед, що будуть палити фаєра і дими, – розповідає член фанатського угрупування, імені просить не вказувати. – Це шоу, без якого не буде футболу, тож клубу краще платити ці гроші. Наших хлопців штрафують тільки тоді, коли на вході піротехніку побачить міліція. Рідше карають за хуліганку, — бійки, зривання стільців.

Якщо зловлять, штрафують десь на 400 гривень і вносять в “чорний список”. Потім перед важливим матчем, скажімо із “Чорноморцем” чи “Шахтарем”, до людини приходить дільничний і бере підписку, що вона на матч не піде.”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *