На Львівщині уже виявили 30 незаконно зрубаних ялинок

|

У рамках операції «Новорічна ялинка», яка триває на Львівщині з 1 грудня до 1 січня, уже виявлено та вилучено вже 30 незаконно зрубаних ялинок, які готували на продаж. Про це сьогодні під час прес-конференції начальник відділу охорони захисту лісу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Мирослав Пилипів.

За його словами, рейдові групи у складі державних інспекторів охорони навколишнього середовища, представників органів внутрішніх справ, громадських організацій щодня здійснюють державний контроль за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень.

Окрім того, на автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок.

Найбільш напружена ситуація із незаконними заготівлями новорічних ялинок, як зазначає М.Пилипів, залишається в Старосамбірському та Турківському районах. Тому управління лісового та мисливського господарства Львівщини продовжує залучати до таких рейдів й спецпідрозділ «Беркут», який патрулюватиме автодороги, перевірятиме електропоїзди та ринки Львова.

«За 12 днів операції «Новорічна ялинка» у Турківському районі було вилучено 30 ялинок у безгосподарних місцях, які люди вже були готові десь переправити. Окрім того, було складено 4 протоколи на наших лісопорушників, які вчинили крадіжки цих дерев у лісі. З роками кількість порушників зменшується, зменшуються і випадки незаконної реалізації», – зазначив Мирослав Пилипів.

Штрафи за незаконно зрубану новорічну ялинку в лісах загального користування становлять від 282 грн, додав начальник відділу охорони захисту лісу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *