ОСТАННІ НОВИНИ

Нарешті Росія стане справжнім закордоном

|

Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що до 2015 року в´їзд до країни має здійснюватися тільки за закордонними паспортами. За його словами, республіки, що входять до СНД (громадяни яких в´їжджають в РФ за загальногромадянськими паспортами), вже остаточно сформувалися як держави.

«Вважаю, що не пізніше, ніж у 2015 році в´їзд до Росії має бути дозволений виключно за закордонними, а не внутрішніми паспортами інших країн», – сказав Путін у посланні Федеральним Зборам.

За його словами, якщо іноземці в´їжджають за внутрішніми паспортами, «забезпечити ефективний міграційний контроль практично неможливо».

«Вважаю обґрунтованим і необхідним посилення покарання за незаконну міграцію, за порушення у сфері міграційного обліку», – додав він.

При цьому президент Росії закликав «опрацювати питання про допомогу країнам співдружності, фінансову і технічну», щоб «не створювати складнощів» сусідам по СНД. За словами Путіна, в рамках Митного союзу і Єдиного економічного простору (в ці об´єднання входять Росія, Білорусь і Казахстан) будуть як і раніше діяти спрощені правила перетину кордону і перебування на території РФ.

Відзначимо, Володимир Путін і раніше пропонував заходи з боротьби з нелегальною міграцією. Зокрема, він вимагав ввести обов´язкову атестацію трудових мігрантів з російської мови. Тест є платним – три тисячі рублів з людини. За даними «Комерсанта», за перші десять днів грудня (поправки до законодавства набули чинності з 1 числа) по всій Росії тести написали тільки 200 гастарбайтерів.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *