ОСТАННІ НОВИНИ

Через сильні снігопади зросли ціни на овочі та фрукти

|

 

Через різке погіршення погодних умов в західній і центральній частині України на цьому тижні зафіксовано підвищення цін на плодоовочеву продукцію в середньому на 15-20%

Як повідомляє «АПК-Інформ», оптові компанії та роздрібні мережі повідомляють фахівцям про серйозні перебої в постачаннях законтрактованих обсягів товару і збільшенні розцінок на транспорт.

Найпомітніше ціни зросли на імпортну продукцію. Так, за останні 2 дні послуги міжнародних транспортних компаній значно зросли, в результаті чого імпортні овочі та фрукти подорожчали в середньому на 15-20%.

Місцеві перевізники також підвищили розцінки, а деякі транспортні компанії взагалі відмовляються доставляти товар із західних регіонів країни, де на сьогоднішній день складаються вкрай несприятливі погодні умови. У зв´язку з цим сьогодні багато оптових компаній зробили спроби підвищити ціни на овочі борщового набору і яблука на 0,1-0,15 коп / кг. Варто відзначити, що підвищення зовсім не торкнулося місцевих виробників, навпаки, фермери знаходяться у повному відчаї, тому що продажі взагалі зупинилися.

Pа прогнозами Гідрометцентру до 13 грудня в Україні пройдуть сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

 

«Коментарі»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *