ОСТАННІ НОВИНИ

У Нацбанку розраховують щороку отримувати від українців по 8 млрд грн

|

НБУ прогнозує обсяги надходжень до Пенсійного фонду від 10%-го збору з продажу валюти в розмірі до 8 млрд грн.. Як повідомляє кореспондент «Коментарів» про це сьогодні заявив голова комітету Національного банку України щодо протидії недобросовісним валютним операціям Юрій Горшков.

«Що стосується обсягів, то я думаю в цьому коридорі (5-8 млрд. грн. – Ред.) ми будемо рухатися», – сказав він.

При цьому Горшков підкреслив, що зменшення ставки збору з 15% до 10% може позитивно позначитися на наповненні Пенсійного фонду.

«Може бути, що при зменшенні ставки, збільшиться обсяг здачі валюти», – вважає голова комітету.

Горшков також додав, ставка збору в 10% «задовольняє і ринок, і населення, і НБУ».

За прогнозом фінансиста, відповідний закон буде прийнято  «найближчим часом».

Як повідомляли «Коментарі», 19 листопада у Верховній Раді було зареєстровано законопроект про 15%-ий пенсійний збір під час продажу валюти. Передбачається, що збір не стягуватиметься при продажу валюти, отриманої шляхом переведення з-за кордону, але в сумі менш ніж 150 тис. грн протягом місяця; при продажу валюти, яка знімається з депозиту за умови, що з моменту її перерахування на депозит минуло більше місяця; при продажу валюти отриманої при виплаті купонного доходу або отриманою при продажі або погашенні за казначейськими зобов´язаннями та валютних облігацій. На засіданні 20 листопада Верховна Рада вирішила відкласти ухвалення цього законопроекту.

Вже 3 грудня було зареєстровано другий законопроект, де ставка збору була зменшена з 15% до 10%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *