ОСТАННІ НОВИНИ

Секретар міськради вважає очисні споруди Львова екологічною катастрофою №1

|

Секретар Львівської міськради, «свободівець» Василь Павлюк повідомив, що вже після Різдва міські депутати мають намір впритул зайнятися питанням смороду у Львові. «Ми підніматимемо цю проблему, можливо, і на міжнародному рівні, – сказав він. – Це дуже глобальна проблема. Після Різдва ми почнемо активно працювати над вирішенням цього питання».

Питання смороду та неочищених міських стоків – проблема не лише для Львова. «Ми скидаємо неочищені стоки у річку Західний Буг, яка потрапляє у Балтійське море. А там – Польща, країни Балтики… Фактично, туди і потрапляють всі ці брудні потоки», – прокоментував Василь Павлюк. Водночас, він запевнив, що питання смороду у місті – спільна проблема як промислових підприємств, так і «Львівводоканалу». «Містові потрібна негайна реконструкція очисних споруд. Фактично, це екологічна катастрофа №1 для міста. На другому місці – лише проблема Грибовицького сміттєзвалища».

Водночас, політолог Володимир Подгорнов вважає, що проблема неприємного запаху у місті взимку стала не такою актуальною. «Влітку вона була більш нагальною, – додав він. – Відповідальність за цю ситуацію міська влада перекинула на певні підприємства, у зв’язку з чим виникло безліч дискусій. Але львів’яни не асоціюють проблему смороду безпосередньо із міськими чиновниками. Тож, міська влада поки що змогла уникнути відповідальності. Проте, в подальшому проблеми будуть лише загострюватися і чиновникам доведеться відповідати за свою бездіяльність».

Володимир Подгорнов зазначив, що 60% львів’ян незадоволені рівнем життям у місті. Ще 20% опитаних не вважають її критичною. «Свободівець» Василь Павлюк – навпаки, вважає, що більшість городян завершать 2012 рік із гірким присмаком розчарування. «Нагальні проблеми для городян – нестача грошей, відсутність робочих місць. Навіть Євро 2012, попри хорошу рекламу для Львова, додало нам більше проблем, ніж популярності. Зокрема, місто «залізло» у борги через ремонти доріг. Кошти на оплату цих робіт держава не віддала досі. Сподіваюся, що представники Львова і Львівщини, які потрапили до нового парламенту, лобіюватимуть інтереси нашого регіону на всеукраїнському рівні», – додав Василь Павлюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *