ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Чорновіл хоче допитати Мельниченка щодо загибелі свого батька

|

Тарас Чорновіл вважає за необхідне допитати у судовому засіданні колишнього працівника Держохорони Миколу Мельниченка, поки він перебуває в Україні, стосовно загибелі свого батька. Про це він повідомив сьогодні на засіданні Бориспільського міськрайонного суду Київської області, де розглядається кримінальна справа відносно водія КамАЗу Володимира Куделі по обвинуваченню у скоєнні злочину, внаслідок якого загинув Вячеслав Чорновіл, передає кореспондент УНН.

Суддя Сергій Вознюк зачитав свідчення Тараса Чорновола, які були надані на досудовому слідстві стосовного того, що він знає про вбивство свого батька. Потім головуючий зачитав також і покази колишнього працівника Держохорони Миколи Мельниченка стосовно його плівок. Але, як значилось у показах, екс-майор нічого суттєвого не зміг розповісти, посилаючись на те, що йому потрібно переслухати плівки, які він записував у кабінеті Леоніда Кучми.

Тарас Чорновіл, вислухавши досудові свідчення Миколи Мельниченка, заявив судді, що на сьогодні колишній працівник Держохорони перебуває в Україні і його варто допитати, після закінчення вивчення матеріалів кримінальної справи.

“Я думаю, коли ми закінчимо ознайомлення і перейдемо вже до наступних стадій процесу, ми будемо подавати клопотання також і про допит Миколи Мельниченка”, – сказав він.

У свою чергу представник потерпілої сторони Микола Степаненко також звернувся до судді і вислови думку, що також також треба заслухати свідчення і екс-голови Соцпартії Олександра Мороза. “Слідчі розмовляли з Морозом, але я ніде не бачив після такої розмови протоколу. Такого протоколу (допиту – Ред.) немає. Куди він дівся – я не знаю?! Але мені Олександр Мороз особисто казав, що він чув на записах (Миколи Мельниченка – Ред.) одну розмову тільки Удовенка про ДТП. Де Удовенко прийшов до Кучми і просив, щоб не чіпали його зятя як консула, і ще аби не чіпали бізнес Третякова. Той сказав: “Добре, добре. Я вам допоможу”. Але додав: “Гєна, ваші люди, типу Степаненко, обливають мене брудом, кажуть, що я причетний до вбивства Чорновола…”. На що Удовенко сказав майже дослівно: “Не хвилюйтеся, пане Президент. Все буде окей””, – процитував зі слів Мороза Микола Степаненко Геннадія Удовенка.

“Потім, – продовжив Степаненко, – він приходив до Г.Удовенка, доповідав як голова комісії Народного руху щодо загибелі В`ячеслава Чорновола, і почув від того, що, мовляв, не потрібно підривати авторитет нашого президента, обливати брудом Україну. І все, за його словами, закінчилося тим, що йому довелося піти з Народного руху України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *