ОСТАННІ НОВИНИ

Щодня на пожежах гине 7 українців

|

Кожного дня в Україні внаслідок пожеж гинуть 7 осіб. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор департаменту пожежної безпеки Держінспекції техногенної безпеки України Михайло Байтала, передає кореспондент УНН.

Він також зазначив, що щодня в Україні виникає 199 пожеж під час яких травмується близько 5 людей. Збитки від пожеж складають 9 мільйонів гривень.

“Основна причина пожеж – необережне поводження з вогнем – 43 тисячі 294 пожежі, що складає 65% від всіх пожеж. Інша причина – порушення правил пожежної безпеки при встановленні та експлуатації електрообладнання – 17,6%. Третя причина пожеж, яка складає порядку 7% – це порушення під час встановлення та експлуатації пічного опалення”, – сказав він.

Довідка УНН: у порівнянні з 2011 роком, кількість пожеж зросла на 17,6%. Внаслідок пожеж з початку року загинуло 2340 особи, що на 7,9% менше у порівнянні з минулим роком.

“На пожежах травмовано 1511 осіб. Це зріст порядку на 8,3%. Якщо взяти матеріальні втрати, то прямі і побічні втрати від пожеж цього року склали понад 3,1 мільярда гривень”, – сказав він.

Рятувальними підрозділами України з початку року врятовано 2599, в тому числі 226 дітей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *