ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні налічили 15 тисяч злісних аліментників

|

Уповноважений Глави держави з прав дитини, Юрій Павленко повідомив, що найчастіше до нього звертаються зі скаргами про несплату одним із батьків аліментів. Про це УНН повідомили у прес-службі голови держави.

“На сьогодні в Україні 15 тисяч злісних неплатників аліментів. В 70% випадків міліція відмовляє у порушенні справи, тобто з 15 тисяч подань, які були здійснені державною виконавчою службою в органи внутрішніх справ про притягнення до кримінальної відповідальності, задоволені лише 2 000”, – повідомив Юрій Павленко.

Уповноважений Президента України з прав дитини акцентував увагу на діяльність державних органів влади, яким “не вистачає розуміння суті права дитини”. Він зауважив: захист прав дитини полягає не тільки у виконанні функціональних повноважень посадовцем, а у вирішенні проблем дитини.

Через зміни в законодавстві необхідно досягти дієвого механізму стягнення аліментів на користь дитини, зобов’язати батька, чи маму виконати свій конституційний обов’язок по відношенню до дитини, наголосив Юрій Павленко.

Окремо Уповноважений Президента України з прав дитини повідомив, що скарги, які надходять на його адресу також стосуються викрадення дітей одним з батьків, некоректне ставлення до дитини під час розлучення, нехтування інтересами дітей при вирішенні спорів про участь батьків у вихованні дитини. В цьому контексті він висловився за доцільність створення в Україні сімейних судів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *