ОСТАННІ НОВИНИ

«Львів-ТБ» отримав супутникову ліцензію

|

Комунальна телекомпанія «Львів-ТБ» Львівської обласної ради отримає ліцензію на супутникове мовлення. Відповідне рішення на засіданні 5 грудня ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, задовольнивши заяву компанії. Про це пише «Телекритика».
Компанія отримає ліцензію після сплати ліцензійного збору в розмірі 147 тис. грн. Телеканал з логотипом «Львів-ТБ» мовитиме із супутника Astra 1G (оператор телекомунікацій – ДП «Укркосмос»). Мовлення планує розпочати за два-три місяці, повідомив на засіданні Нацради в. о. директора Максим Ощіпко.

Засновником телекомпанії є Львівська обласна рада, тож перше завдання «Львів-ТБ» – висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, друге – промоція регіону серед туристів та інвесторів. 

У затвердженій облрадою програмі розвитку місцевого самоврядування закладено 7 млн грн щороку на фінансування «Львів-ТБ», з них 5 млн грн – капітальних видатків, повідомив пан Ощіпко.За його словами, цього року компанію вже профінансовано на 7 млн грн, вона має студію площею 300 квадратних метрів у центрі міста, оновила обладнання та провела власну оптоволоконну лінію до КРРТ.

Основний меседж телеканалу – «Львів відкритий для тебе».

За програмною концепцією формат «Львів-ТБ» – розважально-інформаційний з фільмопоказом. 15 годин на добу в ефірі займатиме національний продукт, з якого 8 годин – програми власного виробництва; 9 годин на добу – іноземний продукт.

В ефірі каналу переважатиме фільмопоказ – 6,5 години на добу. Розважально-музичні програми транслюватимуться 6 годин на добу, інформаційно-аналітичні та публіцистичні – 3 години, науково-просвітницькі – 3 години, культурно-мистецькі – 1,5 години, дитячі – 1 година.Це вже друга спроба «Львів-ТБ» отримати супутникову ліцензію. На початку року телекомпанія дістала відмову Нацради

5 грудня члени Нацради знову мали сумніви щодо того, що компанія спроможна вести діяльність. Вони нагадали «Львів-ТБ» її відмову від 11 аналогових частот у невеликих населених пунктах Львівської області. Окрім цього «Львів-ТБ» не було продовжено ліцензію на 4 години мовлення на 12-му ТВК у Львові, які згодом на конкурсі дісталися Львівській ОДТРК, яка є основним мовником на 12-й ТВК.

Однак врешті-решт, за пропозицією першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко і заступника голови Нацради Лариси Мудрак, усі шестеро членів підтримали рішення про видачу «Львів-ТБ» супутникової ліцензії.

Ілюстрація зі сторінки “Львів-ТБ” у Фейсбук 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *