ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада домовляється з Міноборони щодо передачі будинків КЕВ на баланс міста

|

Відповідно до ухвали Львівської міської ради від 21.05.2009 року  № 2651 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.02.2010р. №193-р «Про передачу нерухомого військового майна у м. Львові», передачі у власність територіальної громади м. Львова підлягають 103 житлових будинки, об’єкти інфраструктури та інженерного забезпечення, а також земельні ділянки вивільнених військових містечок, інформує прес-служба ЛМР.

Більшість цих будинків знаходиться у  незадовільному технічному стані, кошти, отримані від продажу земельних ділянок планувалося скерувати для приведення прийнятого житлового фонду та об’єктів інженерного забезпечення до належного технічного стану.

На даний час КМУ не прийнято кінцеве рішення щодо передачі у комунальну власність Львова земельних ділянок вивільнених військових містечок.

 А на адресу Львівської міської ради надходять звернення мешканців будинків, які знаходяться в підпорядкуванні КЕВ м.Львова (вул.Стрийська,57,61,69,71). Обслуговування даних будинків проводить БУ №4 КЕВ м.Львова. Мешканці скаржаться на незадовільний технічний стан будинків (відсутній розпуск електроенергії в 40% будинків, в незадовільному стані водо- та каналізаційна система будинків, не проводяться ремонтні роботи).

З середини жовтня з технічних причин не працює  ліфт у 4-му під’їзді будинку №61 на вул. Стрийській.   БУ-4 перед спеціалізованою організацією ПП «Майстер – РоС», яка обслуговує ліфти, має  заборгованість близько 2 млн грн.

«Причиною такого стану будинків є те, що Міністерство оборони розраховує, що будинки будуть передані у комунальну власність, тому не виділяє кошти на ремонт, не здійснюється належна експлуатація. Від цього страждають мешканці, бо вони є заручниками цієї ситуації. Є зрушення. Але все залежить від Міністерства оборони, та маємо надію, що до кінця року питання вирішиться і будинки будуть передані у комунальну власність і обслуговувати їх буде не будинкоуправління, а обслуговувати будуть міські комунальні підприємства, або мешканці зможуть створити ОСББ», – розповів в.о.начальника управління житлового господарства ЛМР Борис Березяк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *