ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні відкрили оновлений піший перехід «Шегині – Медика»

|

Сьогодні відбулось урочисте відкриття нового приміщення пішого переходу, який є складовою Міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Шегині – Медика». Про це інформує прес-центр Держмитслужби України .

Участь у відкритті взяли начальник Львівської митниці Сергій Попазогло, голова Львівської обласної держадміністрації Михайло Костюк, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, представники митних та прикордонних служб України і Польщі.

«Відкриття цього переходу, який відповідає всім сучасним вимогам, передусім є свідченням того, що Державна митна служба активно працює в напрямі розбудови інфраструктури, створення сприятливих умов для громадян, які перетинають кордон», зазначив начальник Львівської митниці Сергій Попазогло.

На сьогодні це єдиний піший перехід міжнародного значення. Щодня його перетинає близько 5 тис. громадян, серед яких мешканці прикордоння обох держав, учасники малого прикордонного руху.

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк наголосив на важливій ролі цього переходу для Львівщини, як прикордонної області, зокрема для транскордонних зв’язків і співпраці між громадянами обох держав.

Відкриття нового приміщення пішого переходу дозволить збільшити кількість людей, які зможуть перетинати кордон в обох напрямах. Зокрема пропускну спроможність збільшено з 2600 до 8500 осіб (після реконструкції). Збільшено кількість смуг руху для громадян – до реконструкції їх функціонувало дві (вхід/вихід), після реконструкції – 4 смуги (по дві в кожному напрямку) та дві резервні. Приміщення пункту пропуску набуло європейського рівня, його обладнано сучасними технічними засобами митного контролю

Загальна площа службово-виробничої будівлі, яка вводиться в експлуатацію – 708,7 кв. м. Вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію, – 6,367 млн. грн.

Введення цього об’єкта в експлуатацію значно покращить умови перетину державного кордону для громадян та прискорить час виконання митно-прикордонних формальностей на даній ділянці державного кордону України.

Піший перехід «Шегині» було збудовано в грудні 1997 року і вводили його в експлуатацію як тимчасовий експериментальний варіант. Основною спорудою пішого переходу був тимчасовий павільйон модульного типу, оздоблений пластмасовою фурнітурою.

При проектуванні пішого переходу планувався пропуск до 300 громадян з умовою роботи 12 годин (тільки у світлий період доби). Враховуючи міжнародний статус пункту пропуску, починаючи з 2000 року, піший перехід функціонує цілодобово.

На підставі Протоколу Експертно-технічної ради Держмитслужби України від травня 2008 року було прийнято рішення про реконструкцію пішого переходу та виділено частину коштів на проведення будівельно-монтажних робіт.

Відповідно до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 року № 371, на реконструкцію пункту пропуску «Шегині» (піший перехід) 01.06.2012 Львівській митниці виділено кошти на завершення будівництва (5 341 200 грн.). Під час реконструкції піший перехід не припиняв своєї роботи – він працював постійно.

 Фото: прес-центр Держмитслужби України

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *