ОСТАННІ НОВИНИ

Музеям Маркіяна Шашкевича на Львівщині надано звання «Народний музей»

|

Музеям–садибам Маркіяна Шашкевича у селі Нестаничах Радехівського району та у селі Новосілки Буського району, а також Музею отця Маркіяна Шашкевича у селі Деревня Жовківського району надано звання «Народний музей». Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, посилаючись на управління культури.

«Надзвичайно цікаві й оригінальні пам’ятки збережено і виставлено в експозиціях згаданих музеїв, які вже відвідали тисячі осіб з України та представники діаспори», – зазначила заступник начальника відділу мистецтв управління  культури Львівської ОДА Мирослава Туркало.

У листопаді цього року, враховуючи клопотання керівників районних відділів культури і туризму, у яких відкрито музеї о. М. Шашкевича, та висновки Музейної ради при управління культури облдержадміністрації, трьом згаданим музеям присвоєно звання «Народний музей».

Нагадаємо, у 2011 році відбулося святкування 200-річчя від дня народження визначного громадсько-культурного, релігійного діяча, письменника, фундатора «Руської Трійці» отця Маркіяна Шашкевича (1811-1843). З нагоди цієї дати на Львівщині 2011 рік був проголошений Роком Маркіяна Шашкевича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *