ОСТАННІ НОВИНИ

Дубневич та Гінка не хочуть депутатських квартир

|

Народні депутати Ярослав Гінка та Ярослав Дубневич не вимагатимуть надати їм службові квартири на час виконання депутатських повноважень. Про це вони розповіли сьогодні під час прес-конференції.

Ярослав Дубневич повідомив, що він має квартиру у Києві, тому службового житла не потребує. Натомість Ярослав Гінка сказав, що житиме в готелі, однак вважає це даремним витрачанням коштів, бо Верховна Рада платить за номер для депутата приблизно 15 тисяч гривень на місяць, тоді як винайняти квартиру в Києві можна і за 5-6 тисяч на місяць.

“Проживання в готелі “Київ” – це викачування  бюджетних коштів. Так само варто ліквідувати допомоги на оздоровлення та лікування, бо складається враження, що в парламент обрали 450 інвалідів”, – заявив він.

За словами депутата, він виступить із законодавчою ініціативою щодо ліквідації депутатських пільг, а вивільнені кошти можна скерувати на місцеві ради.

Цю думку підтримує і Ярослав Дубневич. На його переконання, слід ухвалити рішення про скорочення розміру депутатської зарплати та низки пільг.

“Як може бути в депутата заробітна платня 20 тисяч, якщо середня платня в Україні до трьох тисяч гривень? Максимум 5-6 тисяч гривень. На забезпечення діяльності Ради щороку йде мільярд гривень і ці кошти можна скерувати на потреби місцевих громад”, – наголосив він.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *